Sinds vorige week voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op het kruispunt Herentalseweg – Tweemolenstraat – Velveken in Geel.

Naar aanleiding van de werken is er een gewijzigde verkeerssituatie: de zijstraten Tweemolenstraat en Velveken zijn afgesloten en op de Geelseweg/Herentalseweg geldt er ter plaatse eenrichtingsverkeer in de richting van Herentals. Verkeer dat van Herentals/Olen richting Geel rijdt, kan gebruikmaken van de ingerichte omleiding.
 
Ondanks de eerdere bijsturing van de signalisatie blijft de hinder voor het verkeer aanzienlijk. Daarom neemt AWV, in overleg met de betrokken gemeenten Geel en Olen en de respectievelijke politiediensten, extra maatregelen. Vanaf morgen zal het verder gelegen kruispunt Geelseweg – Lammerdries in Olen uitgerust zijn met tijdelijke verkeerslichten, zodat de extra verkeersstromen daar beter gestuurd kunnen worden. De Veldstraat zal afgesloten blijven gedurende volledige termijn van alle werken. Verder zal Hezeschrans in Geel gedurende de werken opnieuw geopend worden voor verkeer (< 3.5 ton), zij het enkelrichting vanuit de industriezone richting Herentalseweg. Op Lammerdries zal er ter hoogte van Shoppingpark Olen een verbetering doorgevoerd worden van de binnenbocht, zodat zwaar verkeer er vlotter kan kruisen. Met deze extra maatregelen hoopt AWV het verkeer tijdens de werken toch zo vlot mogelijk te laten verlopen, en de verliestijden maximaal te beperken.
 
Vanaf september zal er ook gewerkt worden op het kruispunt Geelseweg – Lammerdries – Veldstraat in Olen. Beide kruispunten worden definitief voorzien van verkeerslichten. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil zo twee gevaarlijke punten wegwerken. Als alles verder volgens plan verloopt en de weersomstandigheden zijn gunstig, dan worden de werken tegen het einde van het jaar afgerond.